Социјални дијалог “Млади млађима“ стигао и у Крагујевац

Социјални дијалог “Млади млађима“ стигао и у Крагујевац

Након Београда, Чачка, Панчева, Ужица, социјални дијалог „Млади млађима“, одржан је и у Крагујевцу, у циљу мотивисања средњошколаца на конструктивна и позитивна размишљања, кроз разговре са студентима више факултета.

Студенти крагујевачког Универзитета пренели су средњошколцима знања и искуства стечена током школовања, која ће им бити од користи у развијању позитивних ставова и разрешења дилема током образовног процеса.

Ученицима првог разреда Средње стручне школе и Прве крагујевачке гимназије, поред студената, обратила се и директорка Канцеларије за дуално образовање и НОКС проф. др Габријела Грујић и градоначелник Никола Дашић.

„Чини нам се да млади некад имају дилеме, и дешава се да не могу да нађу адекватно решење, па често ‘лутају’. Будући да ми као одрасли често не препознамо на време те ситуације, или нас млади не чују, боље решење је да са њима разговарају студенти који су само неколико година старији. Студенти имају потребне вештине комуникације да се обрате млађима од себе на прави начин, да им представе каријерни пут и објасне да проблеми на које ће наилазити заправо и нису проблеми, него изазови за које постоји читав низ решења“, рекла је директорка Грујић.

Дијалог је иницијатива Канцеларије за дуално образовање и Национални оквир квалификације, а реализује се у сарадњи са организацијом СКОНУС. У наредном периоду Канцеларија ће основати стални Тим иницијативе социјалног дијалога “Млади млађима“ који ће бити доступан младима са територије читаве Србије.