Грујић са премијерком Брнабић обишла компанију “Инмолд” у Пожеги

Грујић са премијерком Брнабић обишла компанију “Инмолд” у Пожеги

Помоћница министра просвете проф. др Габријела Грујић обишла је данас, заједно са председницом Владе Србије Аном Брнабић пожешку компанију „Инмолд“ која учествује у програму дуалног образовања, чиме младима омогућава да стекну савремена и примењива знања и подстиче њихово запошљавање.

Премијерка Брнабић је истакла да ће се у Пожеги од Техничке школе направити регионални центар за обуку и обраду на CNC машинама „јер је то најдефицитарније и највише се тражи, а омогућава да се доведе још инвестиција у Србију, као и да грађани раде на много боље плаћеним радним местима“.

„До сада смо у Техничку школу само у првој фази уложили око 620.000 евра. Прва фаза је данас завршена, а у другој ћемо уложити додатних 1,7 милиона евра. Све то је кренуло захваљујући сарадњи “Инмолда” и Техничке школе, а ми као Влада додатно улажемо, како би подстакли бржи и квалитетнији развој”, рекла је премијерка Брнабић.

Она је најавила да ће поред улагања у Техничку школу бити уложено и у Гимназију и читав образовни комплекс у Пожеги, јер је то привреда препознала као значајно да би се даље развијала.

“Данас са поносом могу да кажем да ми из Пожеге, из „Инмолда“, извозимо роботе у свет. То је показатељ онога што Србија може, колико зна и вреди, а Влада Србије ће бити ту да додатно помогне да би развој био још бржи”, нагласила је премијерка.

Помоћница министра просвете Габријела Грујић, задужена за дуално образовање, оценила је да су знања у “Инмолду” пренета инспиративно у реалном радном окружењу.

“Лично ме је фацинирала нова енергија, снага и мотивација младих људи. Похвално је што они који су на трећој или четвртој години помажу млађима који су на првој години и заједно са инструкторима пружају подршку кључној идеји и суштини дуалног образовања – а то је интеграција теоријских и практичних знања. Управо ови млади људи даће највећи допринос да компанија “Инмолд” у будућности не буде само самоодржива, већ да буде и иновативна”, рекла је Грујић.