У Панчеву одржана промоција дуалног модела образовања и положен камен темељац за изградњу тренинг центра

У Панчеву одржана промоција дуалног модела образовања и положен камен темељац за изградњу тренинг центра

Канцеларија за дуално образовање и НОКС на челу са директорком проф. др Габријелом Грујић, организовала је данас промоцију Националног модела дуалног образовања у Машинској школи у Панчеву.

Пре саме промоције уприличена је церемонија поводом полагања камена темељца за изградњу тренинг центра. Присутнима су се обратили директорка Канцеларије за дуално образовање и НОКС проф. др Габријела Грујић, градоначелник Панчева Александар Стевановић и директор Машинске школе „Панчево“ Ненад Дојчиновић. Габријела Грујић је истакла да изградња тренинг центра представља вид подршке како формалном тако и неформалном образовању будући да ће њиме бити обезбеђени савремени ресурси када је у питању опрема и простор, а све зарад изнедривања што квалитетнијег кадра и унапређивања привредног потенцијала Србије.

Након церемоније обележавања почетка радова за изградњу тренинг центра, у просторима Машинске школе одржана је промоција Националног модела дуалног образовања.

У оквиру промоције окупљенима су представљене предности дуалног образовања, досадашња искуства, постигнућа, као и примери добре праксе у имплементацији Закона о дуалном образовању, као и Закона о дуалном моделу студија у високом образовању. Од посебне вредности управо су искуства која су са нама поделили директори школа, ученици и представници компанија који су кључни партнери у систему дуалног образовања.

Са даљом промоцијом учења кроз рад наставља се већ сутра, а наредна станица је Власотинце где нас такође очекује полагање камена темељца за изградњу тренинг центра.