ОДРЖАНА МЕЂУНАРОДНА НАУЧНО-СТРУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА „ПОЛИТЕХНИКА 2023“

ОДРЖАНА МЕЂУНАРОДНА НАУЧНО-СТРУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА „ПОЛИТЕХНИКА 2023“

Директорка Канцеларије за дуално образовање и Национални оквир квалификација, проф. др Габријела Грујић, присуствовала је значајној међународној научно-стручној конференцији „ПОЛИТЕХНИКА 2023“, чији је циљ повезивање стручњака и истраживача из привреде, образовних, научних установа и надлежних институција Републике Србије – у сврху размене резултата и искустава проистеклих из теорије и праксе на међународном плану.

Истакла је да, између осталог, кључ унапређења образовања лежи у подизању различитих платформи које развијају креативност, критичко мишљење, тимски дух, иновативност… Односно предузетничке компетенције са фокусом на предузетничку идеју.

Уважавањем и поштовањем младих људи, њихових идеја, као и подизањем платформи које омогућавају синергију са привредом, креирамо нов поглед у будућност са акцентом на аутоматизацију и дигитализацију, као и сазнање да њихово знање вреди кроз подршку у реалном радном окружењу.

Скуп је реализован захваљујући Академији техничких струковних студија Београд, уз подршку Канцеларије за дуално образовање и НОКС, Министарства провете и других социјалних партнера.


Видео