ОДРЖАНА ДРУГА ГОДИШЊА КОНФЕРЕНЦИЈА О ОБРАЗОВАЊУ

ОДРЖАНА ДРУГА ГОДИШЊА КОНФЕРЕНЦИЈА О ОБРАЗОВАЊУ

Друга годишња конференција о образовању организована на иницијативу Кабинета председнице Владе, г-ђе Ане Брнабић, како би се сумирале урађене системске ствари које омогућавају да се боље сагледа образовни систем, али и да се види шта је потребно мењати.

Председница Владе истакла је како дуално образовање даје сјајне резултате – млади који средњу школу заврше по дуалном моделу, имају и 52 % већу почетну плату од оних који похађају класично средње образовање. Док су прве плате и до 108.000 динара као што је то случај са ученицима Техничке школе у Ваљеву. Остајемо на добром путу за све младе који ће бити мотор развоја Републике Србије у годинама које су пред нама.

На Конференији су имали прилике да се обрате и представе досадашње резултате – министарка просвете, проф. др Славица Ђукић-Дејановић, министарка науке, технолошког развоја и иновација, др Јелена Беговић, министар информисања и телекомуникација, Михаило Јовановић, директорка Канцеларије за дуално образовање и НОКС, проф. др Габријела Грујић и саветница председнице Владе, Јована Цилић Радоњић, која је представила унапређен систем Јединственог информационог система у просвети (ЈИСП).