Одржан Дан отворених врата дуалног образовања

Одржан Дан отворених врата дуалног образовања

Дан отворених врата дуалног образовања – „Корак до практичног знања“ одржан је данас у Привредној комори Србије,  а окупио је велики број младих и њихових родитеља који су желели да се више информишу о бенефитима и понудом модела дуалног образовања за наредну школску годину.

Директорка Канцеларије за дуално образовање и национални оквир квалификација проф. др Габријела Грујић навела је да су поред представника образовних институција, учествовали и представници 31 компаније са територије Града Београда које реализују дуални модел образовања у сарадњи са 22 средње школе.

„Управо због присуства великог броја школа и компанија које примењују дуални модел образовања, ова манифестација је одлична прилика да се млади и њихови родитељи упознају са предностима дуалног модела и начинима на које учење кроз рад у реалном радном окружењу даје квалитетну основу за грађење успешне каријере“, рекла је Грујић.

О моделу дуалног образовања на догађају је говорила и руководилац Центра за едукацију, дуално образовање и образовне политике Привредне коморе Србије мр Мирјана Ковачевић и заменица градоначелника Београда Весна Видовић. Ковачевић и Видовић су оцениле скуп као успешан и изразиле наду да је ово само први у низу догађаја оваквог формата који ће бити организовани широм Србије у циљу промоције дуалног образовања.