ОДРЖАН ЧЕТВРТИ ВАЗДУХОПЛОВНИ САМИТ ЈУГОСИТОЧНЕ ЕВРОПЕ (SEAS 2024)

ОДРЖАН ЧЕТВРТИ ВАЗДУХОПЛОВНИ САМИТ ЈУГОСИТОЧНЕ ЕВРОПЕ (SEAS 2024)

На Ваздухопловном самиту југоисточне Европе – највећој регионалној конференцији о цивилном и војном ваздухопловству, присуствовало је 170 компанија и 1400 учесника.

Влада Републике Србије, посредством Канцеларије за дуално образовање и НОК, обезбедила је да Република Србија добије најбољи симулатор пуног лета последње генерације – CAE 7000XR Series Airbus A320 CEO/NEO конвертибилни Full Flight Simulator (FFS) ниво D, који је прилагођен у потпуности да испуни специфичне захтеве оператера и постигне националне и EASA регулаторне захтеве.

Поред тога уговорена је и набавка CAE 400XR Series Airbus A320 уређаја за обуку летења Ниво 1, који уз коришћење могућности које пружа обука на симулатору пуног лета (FFS) представља најнапреднији и најсвеобухватнији уређај на тржишту фиксне обуке. Овај уређај покрива најшири спектар задатака обуке и представља најфлексибилније и најисплативије решење за обуку за пилоте, како би кандидати били у прилици да стичу основне вештине у реалном окружењу пилотске кабине.