Непал унапређује систем образовања на примеру дуалног образовања у Србији

Непал унапређује систем образовања на примеру дуалног образовања у Србији

Делегација Непала посетила је данас Канцеларију за дуално образовање и НОКС како би се информисали о имплементацији модела дуалног образовања, изазовима и добрим примерима праксе.

Кораци коју су предузети у Србији приликом имплементације модела дуалног образовања позитиван су пример праксе из којег делегација Непала, како су рекли, може да учи како да ефикасније унапређује систем дуалног образовања у својој земљи.

Директорка Канцеларије проф. др Габријела Грујић представила је гостима из Непала каква је улога образовног система, као и приватног сектора у дуалном образовању у Србији. Говорећи о законским решењима и њиховој примени, Грујић је истакла значај пилот пројекта у фази имплементације како би се пратили ефекти у пракси и усклађивала решења са потребама школа, факултета и привреде.

Помоћница директорке др Весна Фабиан говорила је о националном оквиру квалификација и улози секторских већа.
Делегацију Непала чинили су представници више институција, укључујући непалско Министарство социјалног развоја, Савет за техничко образовање и стручно оспособљавање, затим представнике амбасаде Швајцарске у Непалу и Београду и др.