Грујић у Нишу присуствовала почетку радова на изградњи фабрике Палфингер у Нишу

Грујић у Нишу присуствовала почетку радова на изградњи фабрике Палфингер у Нишу

Директорка Канцеларије за дуално образовање и НОКС проф. др Габријела Грујић присуствовала је данас, заједно са председником Србије Александром Вучићем, полагању камена темељца за изградњу фабрике аустријске компаније Палфингер у Нишу.
У питању је једна од водећих светских компанија која се бави креирањем иновативних решења, специјализована за дизалице и системе подизања.
Будући да ће фабрика донети у Ниш најмодернију технологију, то је сјајна прилика за стицање професионалних вештина и отварање нових радних места за младе људе из Нишавског округа.
Школе из овог дела Србије имаће поузданог партнера за развој дугорочне сарадње у области дуалног образовања јер су у току преговори са представницима компаније Палфингер у вези са оснивањем развојно – истраживачког центра у Нишу. Такође се размишља и о отварању тренинг центра који би спроводио обуку запослених, што је додатни подстицај за техничке школе и факултете у Нишу у циљу унапређења наставе.
Производња кранова на географски идеалном подручју као што је Ниш, означава једну значајнију сарадњу са средњим стручним школама и високошколским установама.