Грујић у Крагујевцу са премијерком Брнабић на отварању компаније Wacker Neuson

Грујић у Крагујевцу са премијерком Брнабић на отварању компаније Wacker Neuson

Директорка Канцеларије за дуално образовање и национални оквир квалификација проф. др Габријела Грујић присуствовала је данас у Крагујевцу, заједно са председницом Владе Аном Брнабић и градоначелником Николом Дашићем, отварању компаније Wacker Neuson која се бави производњом грађевинских машина и опреме.

Говорећи о значају немачких инвестиција у Србији, премијерка Брнабић је овом приликом захвалила Влади Немачке и на активном учешћу у систему дуалног образовања у Србији.

“Дуално образовање је младима олакшало запошљавање, материјални статус, стварање каријере, унапредило њихове способности и разумевање света у коме живе”, навела је Брнабић.

Директорка Грујић је захвалила премијерки на великој подршци у развоју дуалног образовања, истичући да је обавеза Канцеларије коју води да оправда поверење и настави да даје допринос у борби за сваког инвеститора даљим унапређењем квалитета образовања.

Само у Крагујевцу, дуално образовање се реализује у три средње школе, са укупно 13 различитих профила. Компанија Wacker Neuson сарађује са Средњом стручном школом Крагујевац.