Грујић у Чачку обишла производни погон модне куће „Тифани“ која учествује у програму дуалног образовања

Грујић у Чачку обишла производни погон модне куће „Тифани“ која учествује у програму дуалног образовања

У оквиру посете Чачку, директорка Канцеларије проф. др Габријела Грујић обишла је заједно са министром државне управе и локалне самоуправе Александром Мартиновићем компанију „Тифани“ која је партнер Машинско-саобраћајне школе у Чачку у области дуалног образовања.
Ова школа је у систему дуалног образовања од самог његовог успостављања, а са поменутом компанијом имају уговор о сарадњи у оквиру реализације учења кроз рад за ученике текстилних образовних профила – модни кројач и техничар моделар одеће. Поред њих, од школске 2021/2022 године, придружују се и ученици са машинског смера, те ова школа тренутно обухвата чак пет подручја рада.
Истичући овај изузетан пример праксе, Габријела Грујић је изјавила да Машинско-саобраћајна школа од 14 доступних профила, чак 7 развија у дуалном образовању, што значи да млади људи који излазе из дуалног образовања поседују завидан образовни идентитет и професионални интегритет. У наставку је директорка одала признање и самом граду Чачку, истакавши да је у том граду дуално образовање присутно од 2017. године и то не само на нивоу средњег, него и на нивоу високог образовања будући да је на Факултету техничких наука акредитован програм за одевно инжењерство и дизајн.
Поред тога, у кругу Машинско-саобраћајне школе у току је и изградња објекта површине 320 квадратних метара у којем ће бити смештене три нове учионице, изложбени простор, а у Чачку је планирана и изградња најновијег Тренинг центра у којем ће се обучавати квалитетан кадар за рад у ауто – индустрији.
Tiffany Production је већ четири деценије једна од водећих компанија у српској текстилној индустрији, али и у региону, посвећена сваком детаљу модног дизајна, од почетне креације, преко производње до задовољства крајњих купаца.