Грујић присуствовала свечаном отварању фабрике “Бизерба” у Ваљеву

Грујић присуствовала свечаном отварању фабрике “Бизерба” у Ваљеву

Директорка Kанцеларије за дуално образовање и НОKС проф. др Габријела Грујић присуствовала је данас, заједно са председником Србије Александром Вучићем, свечаном отварању фабрике “Бизерба” у Ваљеву.

“Бизерба” је један од глобалних лидера у производњи вага, као и добављача хардверских и софтверских решења за најновије технологије из ове области. Kомпанији су у производном процесу потребни високообразовани стручњаци какве је пронашла у Србији.

Председник Вучић је истакао да је за само годину дана све решено за долазак компаније.

– Kомпанија “Бизерба” мења ствари и прави велику разлику. Додатна индустријализација нас тера да радимо брзо и путну и железничку инфраструктру и тек ће бити напретка“, рекао је председник Вучић.

Генерални директор „Бизербе“ Андреас Kраут изјавио је да је то највећи пројекат у смислу инвестиције и изградње фабрике, а да је циљ да се и даље шири.

– У овом модерном простору створени су услови за аутоматизацију и дигитализацију проиводних процеса. Наш производ нуди прецизност и квалитет, што отвара могућност за високо образоване стручњаке. Драго ми је што је „Бизерба“ успела да их нађе овде у Србији – рекао је Kраут. Продична компанија Бизерба основана је 1866. године у Балингену, малом месту у Баден-Виртенбергу.