Грујић позвала школе да конкуришу за грантове Регионалног челенџ фонда

Грујић позвала школе да конкуришу за грантове Регионалног челенџ фонда

Директорка Канцеларије за дуално образовање и НОКС проф. др Габријела Грујић разговарала је данас са представницом Регионалног челенџ фонда (Регионал Цхалленге Фунд) Јеленом Манић о прилици која се пружа школама у Србији из система дуалног образовања, у склопу трећег јавног позива Фонда за доделу бесповратних средстава који је и даље у току.

Јавни позив Регионалног челенџ фонда даје могућност школама које учествују у систему дуалног образовања да добију бесповратна средства за пројекте који подразумевају инвестиције у опрему и инфраструктуру образовне институције.

Директорка Грујић је позвала школе да искористе ову прилику, истичући да је подршка Фонда завидан подстицај дуалном образовању у нашој држави.

Ово је трећи јавни позив Фонда за доделу бесповратних средстава у циљу унапређења услова за одржавање стручне наставе, а тиме и бољег одговора на потребе компанија и модерног тржишта рада. Школе које би да уложе у модернизацију и подстицајно окружење за наставнике и ученике, Регионални челенџ фонд позивива да пошаљу Изјаве о заинтересованости за доделу бесповратних средстава најкасније до 07. јула 2023. године.

Кроз два претходна јавна позива више од седам милиона евра бесповратних средстава добило је 16 школа. По пројекту школе могуће је да се одобре средства у износу од 150.000 до 600.000 евра.