Грујић и Рено-Басо потписале Меморандум за унапређење сарадње Канцеларије и ЕБРД

Грујић и Рено-Басо потписале Меморандум за унапређење сарадње Канцеларије и ЕБРД

Директорка Канцеларије за дуално образовање и Национални оквир квалификација проф. др Габријела Грујић и председница Европске банке за обнову и развој Одил Рено-Басо, потписале су данас, у присуству премијерке Ане Брнабић, Меморандум о разумевању којим се планира унапређење сарадње две институције, већа укљученост привреде у креирање политика и даље унапређење модела дуалног образовања.

Меморандум, како је речено, предвиђа интензивнију сарадњу Канцеларије за дуално образовање и НОКС са ЕБРД на промовисању јавно-приватног партнерства у развоју вештина и креирању политика заснованих на подацима.

Сарадња се успоставља у циљу укључивања приватног сектора у процес креирања политика, а посебна пажња биће посвећена и пружању подршке у раду секторским већима и обезбеђивању релевантности њихових препорука систему, као и развоју програма дуалног образовања.

„Споразум представља значајан корак у погледу унапређења формалног дуалног, али и неформалног образовања“, изјавила је директорка Канцеларије Габријела Грујић.