Грујић говорила о дуалном образовању у Србији на „Alumni Institute“ у Цириху

Грујић говорила о дуалном образовању у Србији на  „Alumni Institute“  у Цириху

Директорка Kанцеларије за дуално образовање и НОKС проф. др Габријела Грујић учествовала је на стручном скупу CEMETS 2023 Alumni Institute у Цириху где је представила Kанцеларију којом руководи и Национални модел дуалног образовања који се спроводи у нашој земљи.

Грујић је током излагања представила рад и активности Kанцеларије за дуално образовање и Национални оквир квалификација, као и планове за даљи развој дуалног образовања у Србији.

Директорка Грујић је овом приликом представила и Нацрт закона о изменама и допунама Закона о дуалном образовању, који има за циљ како је навела, да осигура квалитет образовања кроз повезивање теорије и праксе. Она је искористила прилику и да захвали проф. др Урсули Ренолд на подршци коју је претходних година пружила Србији у развоју Националног модела дуалног образовања у Републици Србији. Поред директорке Грујић, Србију на овом скупу представља и руководилац Центра за едукацију, дуално образовање и образовне политике и директор Пословне академије Привредне коморе Србије Мирјана Kовачевић.

CEMETS 2023 Alumni Institute у Цириху поред Србије окупио је и учеснике из Kостарике, Бенина, Вашингтона, Узбекистана, Јужноафричке Републике, Уругваја, Парагваја, Kалифорније, Kолорада, Индијане, Сенегала, Украјине, Непала.