У Власотинцу одржана промоција дуалног модела образовања и полoжен камен темељац за изградњу тренинг центра

У Власотинцу одржана промоција дуалног модела образовања и полoжен камен темељац за изградњу тренинг центра

Канцеларија за дуално образовање и НОКС на челу са директорком проф. др Габријелом Грујић, наставља са промоцијом Националног модела дуалног образовања. Након Панчева, посетили смо Техничку школу у Власотинцу где је уприличена и церемонија полагања камена темељца за реконструкцију и доградњу овог објекта.

У свом говору Грујић је посебно истакла колики је допринос Техничке школе за Национални модел дуалног образовања. Наиме, ова школа је још 2016. године када је дуални модел образовања био тек идеја, помогла да се иста реализује.
Доградња и реконструкција тренинг центра у Власотинцу представља вид подршке како формалном тако и неформалном образовању будући да ће се на овом месту спроводити обуке, стручно оспособљавање, доквалификација и преквалификација кадрова. Када је у питању сам простор, он ће обухватити 12 реконструисаних и 4 нове савремене радионице, као и најсавременију опрему набављену захваљујући подршци Регионалног челенџ фонда.

Осим директорке, окупљенима су се обратили и председник општине Братислав Петровић, директор Техничке школе Миливоје Ђорђевић, представници Регионалне привредне коморе, компаније које сарађују са Техничком школом, а онда и ученици који су похађали дуалне смерове и који данас захваљујући овом моделу образовања напредују у својој каријери.