Грујић са председником Вучићем на отварању друге фабрике „Континентал аутомотив Србија”

Грујић са председником Вучићем на отварању друге фабрике „Континентал аутомотив Србија”

Директорка Канцеларије за дуално образовање и национални оквир квалификација Србије (НОКС) проф. др Габријела Грујић присуствовала је данас, са председником Србије Александром Вучићем, председником Покрајинске владе Игором Мировићем и потпредседник Владе и министром одбране Милошем Вучевићем, церемонији отварања друге фабрике „Континентал аутомотив Србија” (Continental Automotive Serbia) у Каћу, у близини Новог Сада.

Немачка компанија „Континентал аутомотив Србија” отворила је у Каћу највећу фабрику у Европи, а вредност ове инвестиције је 140 милиона евра. Из ње ће се диктирати трендови у аутомобилској индустрији која је у потпуној трансформацији, а челници поручују да нису дошли у Србију због јефтине радне снаге, већ због умова и знања наших стручњака.

Председник Вучић је имао прилику да види „invisible cockpit“ – најмодернију технологију која ће бити део најмодернијих аутомобила, а која ће се производити у Новом Саду, након успешног представљења у Лас Вегасу. Према речима председника Србије, у Новом Саду ће се правити историја, „мега“ фабрика Континентала биће центар трансформације аутомобилске индустрије, а за три године имаће извоз од три милијарде, што је огроман помак и нешто што прави разлику.

Представници Континентала истакли су током обиласка да имају невероватан тим у коме су изузетни српски стручњаци и да очекују да ће се тај тим ширити. Kонтинентал је у фабрику у Каћу код Новог Сада уложио око 140 милиона евра, а како је руководство том приликом рекло председнику Вучићу, у наредне четири године планирају да уложе још 150 милиона евра и отворе још 1.500 додатних радних места.